Onderhoud

Goed onderhoud is noodzakelijk voor een lang en onbezorgd  speelplezier.

Na verloop van tijd gaan er bijgeluiden ontstaan; piepjes, gekraak of het rammelen van mechaniekonderdelen. Dit is enorm storend maar kan ook eenvoudig voorkomen worden door regelmatig onderhoud.  Een piano bestaat uit duizenden onderdeeltjes die allemaal op een andere manier behandeld moeten worden.


Laat regelmatig uw piano of vleugel nakijken en onderhouden;

Smeren, schoonmaken, afstellen, afregelen.


Tijdens een stembeurt zal ik inventariseren wat er aan onderhoud nodig is, en evt voer ik dat direct uit. Als het wat meer werk is dan maken we hiervoor een vervolgafspraak of doen het tijdens de volgende stemming.

Technische keuring

Wanneer u op zoek gaat naar een 2de hands piano kunt u voor vervelende verrassingen komen te staan.Veel piano's die te koop staan zijn niets waard en de kosten voor restauratie of reparatie  zijn hoog. Daar kom je liefst op tijd achter, vóór de aankoop.  Voorkom ellende en neem uw stemmer mee naar de verkoper.  Ik kan u een technisch aankoopadvies geven en bepalen of het instrument voldoende goed is. (geen taxatie)


de kosten voor een advies zijn € 25  plus evt reiskosten (>10 km).

Aankoop/ Verkoop

Ik koop of verkoop geen piano's. Maar mocht u op zoek zijn naar een piano dan kan ik u wellicht helpen.  ik heb veel piano's in mijn bestand, en er zijn alijd mensen die er mee willen stoppen maar nog niet tot actieve verkoop over zijn gegaan.


Ook zijn er mensen die (op termijn) hun piano willen vervangen.


Ik bemiddel dus wel tussen kopers en verkopers . dit kost u niets.