Piano Stemmen

Het stemmen van een piano of vleugel moet eigenlijk 2 x per jaar gebeuren.

Afhankelijk van het wisselende klimaat (temperatuur, luchtvochtigheid) van de ruimte waar uw instrument staat zal deze meer of minder ontstemd raken. Ook zal na verhuizing de piano enige tijd moeten acclimatiseren alvorens te stemmen.


Pianostemmen is een precisie klus, ik ben er dan ook 1 a 2 uur mee bezig. Als het instrument al langer niet gestemd is kan dit nog wat langer duren, of moet zelfs in meerdere stappen plaatsvinden.

Ik zal eerst een opname maken en dan het beste stemadvies berekenen. Als de piano niet meteen naar de originele stemming (440Hz) kan zal ik in ieder geval de piano stemmen op een wat lagere frequentie. Als u meespeelt met CD of met een electronische tutor zal 440Hz altijd een must zijn.


tarieven:


kennismakings tarief    :     € 70   voor nieuwe klanten én de piano is redelijk recent gestemd

2 x per jaar                       :     € 70

1 x per jaar                       :     € 75

eenmalig/minder vaak :     € 85


genoemde bedragen zijn per stembeurt en inclusief BTW. 

Binnen Eindhoven -zuid (eo) worden geen voorrijkosten gerekend, daarbuiten (vanaf 6 km) wel.


Indien er tijdens het stemmen onvolkomenheden worden geconstateerd, dan zal ik altijd eerst met u overleggen over het vervolg. Kleine reparaties worden indien mogelijk direct uitgevoerd.


                                                                                                    

Service


Na (de eerste keer) stemmen zal ik U een piano rapport sturen, met daarin mijn bevindingen en het stemresultaat.


Ik neem u op in mijn bestand en neem weer contact met U op als het tijd is voor een nieuw stemmoment. Dus u hoeft zelf niet meer bij te houden wanneer de piano gestemd moet worden.